tisdag, december 15

Födelsedagsbarnet

Då har Isak hunnit bli ett helt år gammal! Den lilla babyen som låg gurglade och stirrade på lamporna, har blivit ett bestämt och orädd litet barn som gillar tekniska knappar och att klättra.

Klockan 05:15 måste vi upp för att han inte skulle vakna först. Vi stormade rummet med sång, frukostbricka och presenter - för att finna den nyblivna 1-åringen i djup skönhetssömn och som inte gick att väcka med falska stämmor. Vi stod där en smula snopna, innan vi försiktigt tassade ut med bricka och paket, släckte lampan och gick och la oss igen.

När han sedan vaknade 20 minuter senare blev det paketöppning och frukost i mammas och pappas säng.

Första födelsedagen måste ju firas ordentligt (liksom andra, tredje...och helt upp till 15 alla fall)! Jag hade tagit ledigt och planerat in dagen på Zitrus Lekeland, dit också min väninna Camilla med dottern Louise följde med. Louise som är så duktig och kan gunga helt själv. Det var ju tur det, för Isak klev bara av och satte fart mot bollhavet istället.

Bollhavet är storfavoriten! Han klättrar själv upp på stegen och rutschar ner bland bollarna - på magen och med fötterna först, för säkerhets skull.

Det var bara vi fyra där på hela leklandet. Alla andra som var lediga denna vanliga tisdag i december satsade på att svettas i butikerna och köpa julklappar. I frånvaron av andra barn vågade vi oss utanför småbarnsinhängnaden och inn i hoppborgen. Den blev nästan lika populär som bollhavet och när vi var tvungna att gå, för att hinna hem till besöket som skulle komma på eftermiddagen var Isak inte färdig ännu. Efter 2½ timme, med bara en kort paus för mat.

Det kommer absolut att bli fler besök här i vår!

På eftermiddagen kom svärföräldrarna och andra släktingar på besök. Det blev en tuff dag som slutade i övertrötthet en halvtimme före vanlig läggtid. Tror att dagen i alla fall var en succe!

2 kommentarer:

  1. Åhh, vilken mysig morgon!!
    Frukostbricka...SÅ SÖÖÖT!!

    Han verkade trivas riktigt bra där i Leklandet!!
    Duktig som han är :-)

    Hälsa 1-åring från mig :-)

    // Kram, kram!!

    SvaraRadera
  2. Att ett år går så fort! Krama Isak från mig och gratta så länge så hoppas jag att vi ses när ni kommer hit.

    Kram moster G.

    SvaraRadera